Leopar Desenli Kek

Kakao ile farklı renklerde hazırlanan hamurlar ile leopar desenli kek tarifi.

Orta
35dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
4 yumurta
1,5 çay bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos


Desen için:
2 çay kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 çay kaşığı Dr. Oetker Kakao

Kullanılan Ürünler

Dikdörtgen Kek Kalıbı Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Hazır Karamel Sos Kakao Gourmet Kakao

Hazırlanışı

Ön hazırlık
Kalıbı margarin ile yağlayın ve dondurucuya koyun.


Hamurun hazırlanışı
Yumurta, esmer şeker ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, tereyağı ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikseri düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamurdan iki ayrı kaseye birer yemek kaşığı alın. Birine 2 çay kaşığı gourmet kakao, diğerine de 1 çay kaşığı kakao ilave edip iyice karıştırın. Pişirme kağıdından iki adet huni hazırlayın ve hazırladığınız hamurları içlerine doldurun.


Leopar deseninin hazırlanışı
Dondurucudaki kalıbı alın. İç kısmına belirli aralıklarla koyu renkli hamur ile leopar deseninin dış kısmını çizin, açık renkli hamur ile çizdiğiniz desenlerin iç kısımlarını doldurun. Kalıbı tekrar dondurucuya koyun ve 10-15 dakika bekletin.
Pişirme ve servis
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Turbo pişirme: 170 °C
Alt-üst pişirme: 180 °C


Süre sonunda beklettiğiniz hamura karamel sosu ekleyin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin. Pişirme süresinin 10. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçak ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.