Pratik Limonlu Kek

Limon aroması ve limon kabuğu rendesi içeren hafif bir kek.

Pratik
20dk
8
kişilik

Malzemeler

Hamur:
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
1/2 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Pudra Şekeri Dilimli Derin Kek Kalıbı

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
 

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Eritilmiş margarin, sıvı yağ, süt ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi ve hazırladığınız un karışımını ilave edin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından aldığınız keki 20 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutun, pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.