Aşkın Rengi

Kırmızı kek ile hazırlanan çikolatalı çilekli kalp pasta

Orta
60dk
8
kişilik

Malzemeler

Kek:
1 çay bardağı toz şeker
50 g tereyağı
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı limon suyu
2 çay bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Çilek püresi:
250 g çilek
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Dolgu ve krema:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Çerçeve için:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın ve kolay çıkması için tabana bir miktar un serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C 


Kekin hazırlanışı:
Toz şeker ve tereyağını mikserin çırpıcı uçları ile 1 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 3 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, limon aroması, un, buğday nişastası, hamur kabartma tozu ve jel renklendirici ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika

Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. İnce bir spatula yardımı ile kekin kenarlarını sıyırarak kalıptan ayırın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. 

Çilek püresi:
Çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin. Daha sonra küçük bir tencereye alın, üzerine pudra şekeri ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. 4.

Dolgu ve krema:
Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Glazür poşetini sıcak suda tarifine göre eritin. Köşesinden makas ile kesip kaşık yardımı ile kestiğiniz keklerin iç kısımlarını kaplayacak şekilde yayın. Donuncaya kadar bekletin. Kekin üst katını, glazürlü kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve 2/3'ünü servis tabağındaki kekin üzerini kaplayacak şekilde sıkın. Üzerine 5-6 yemek kaşığı çilek püresi yayın. Antep fıstığı ve çikolata parçalarını serpin, üzerine ikinci kat keki, glazürlü kısım altta kalacak şekilde kapatın. Kalbin üzerine çerçeve oluşturacak şeklinde krem şanti sıkın. 

Çerçeve:
Pişirme kağıdından 6x66 cm boyutlarında bir şerit kesin. Glazür poşetini sıcak suda eritin. Kestiğiniz pişirme kağıdının üzerine dökün ve yüzeyini kaplayacak şekilde kaşığın tersi ile yayın. Hafif donmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika bekletin ve kalp pastanın etrafına sararak yapıştırın. Glazür donuncaya kadar buzdolabında bekletin ve sonra pişirme kağıdını dikkatlice çıkarın. Pastanın üzerindeki boşluğa kalan çilek püresini yayın. Tekrar buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.