Bir Dilek Tut

Kayan yıldız şeklinde iki renkli kek.

Orta
20dk
8
kişilik

Malzemeler

Hamur:
50 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

 

Kullanılan Ürünler

Kayan Yıldız

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, mısır nişastası, hamur kabartma tozu ve unu ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kakaoyu ilave edin ve çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve kalıbın içine, kuyruğun bir kenarından başlayarak karşı kenarına kadar çerçeve şeklinde sıkın. Kalan boşluklara beyaz hamuru doldurun. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Deneme Mutfağı İpuçları:
* Arzuya göre Dr. Oetker Pasta Süsü Şekerli Çubuk ve Dr. Oetker Çikolata Parçaları ile süsleyebilirsiniz.