Böğürtlen Kremalı Pasta

Limonlu kek ve böğürtlenli kreması ile hazırlanan hafif bir pasta.

Orta
40dk
8
kişilik

Malzemeler

Hamur:
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
1/2 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:
1 su bardağı böğürtlen
200 ml krema
1-2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı böğürtlen

Süslemek için:
2 adet böğürtlen
2 adet taze nane yaprağı

 

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıba düz tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 4 dakika daha çırpın. Limon kabuğu rendesi, un, buğday nişastası, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

Dolgu ve şekillendirme:
1 su bardağı böğürtleni mutfak robotunda püre halin getirin. Süzgeçte bir süre bekleterek fazla suyunun akmasını sağlayın. Kremayı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpın. Süre sonunda böğürlen püresi ve pudra şekerini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın. Kremayı dıştan içe doğru helezon şeklinde sıkarak yüzeyi kaplayın. Böğürtlenleri sıralayın, üzerlerine az miktarda krema sıkın ve yüzeyi ince kaplayacak şekilde yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremayı dıştan içe doğru helezon şeklinde sıkarak pastayı kaplayın. Böğürtlen ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.