Cranberry'li Kepekli Kek

Kurutulmuş cranberry ve çikolata parçası ilave ederek hazırlanan kepekli kek.

Orta
40dk
8
kişilik

Malzemeler

Kek:
150 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un (elenmiş)
1/2 su bardağı kepekli un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1/2 çay bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
1/2 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
15-20 adet kurutulmuş turna yemişi (cranberry)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C 


Kekin hazırlanışı:
Margarini mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Toz şeker ve yumurtaları ilave edip 3 dakika daha çırpın. Üzerine süt, un, kepekli un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yulaf ezmesi, cranberry, badem ve çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile ezmeden karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. 

Sosun hazırlanışı ve servis:
Sosu 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Kekin üzerine yayın. Badem ve cranberry ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.