Kar Tanesi Pasta

Şeker hamuru ile kaplanan fındık krokanlı, kakaolu muzlu pasta.

Orta
60dk
8
kişilik

Malzemeler

Hamur:
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
4 yumurta (orta boy)
125 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Krokan:
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış fındık

Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 adet muz
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kaplama:
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

 

Kullanılan Ürünler

Kar Tanesi Şeker Hamuru Kalıpları

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıba düz tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika sonra, spatula yardımı ile keki kalıbın kenarından ayırın kelepçeyi çözün ve keki kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

Krokanın hazırlanışı:
Toz şekeri çelik bir tavaya veya küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olduğunda iri kırılmış fındıkları ilave edin, karıştırıp ocaktan alın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğutup küçük parçalara kırın.

Muzların kaplanması:
Muzun kabuklarını soyun ve dilimleyin. Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazürü sudan maşa ile çıkarın ve kıvam pürüzsüz hale getirmek için elinizde birkaç kez yoğurduktan sonra kenarından kesin. Glazürü bir kaseye alın. Hazırladığınız muzları glazüre bulayın ve soğutma teli üzerine alın. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin.

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme:
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın. Pastacı kremasından 1 yemek kaşığı ayırın ve kalanı servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine hazırladığınız muz ve krokanları sıralayın, ikinci kat pandispanyayı kapatın. Ayırdığınız 1 yemek kaşığı pastacı kremasını pastanın yüzeyine ince kaplayacak şekilde sürün. Pastayı buzdolabına alın.

Şeker hamurunun renklendirilmesi:
Şeker hamurunu paketinden çıkarın elinizle yumuşayıncaya kadar yoğurun. Şeker hamurunun 1/3 ünü üst süsleme için ayırıp, hava almayacak şekilde streç filme sarın. Kalan şeker hamuru jel renklendirici ile kırmızı rengi elde edineye kadar jelden azar azar damlatarak dıştan içe doğru yoğurun.

Kaplama ve servis:
Renklendirilmiş şeker hamuru hafif nişastalanmış tezgahta merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlğında açın. Pastayı buzdolabından alın. Kırmızı şeker hamurunu kenarından taşacak şekilde merdane yardımı ile pastanın üzerine alın. Elinizle hafif bastırarak üzerini ve kenarlarını düzeltin. Kenardaki fazlalıkları bıçak yardımı ile kesin. İnce bir spatula yardımı ile şeker hamurunu kekin altına doğru iterek yerleştirin.

Ayırdığınız beyaz şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurun. Hafif nişastalanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın, Şeker hamuru kalıpları ile farklı boyutlarda kar taneleri hazırlayın. Artan kırmızı şeker hamuruyla da kar taneleri hazırlayabilirsiniz. Kar tanelerinin alt kısımlarına az miktarda su sürüp pastanın üzerine yapıştırıp süslemeyi tamamlayın.