Kivili Çam Ağacı

Elma, krem şanti, kivi ve jel ile hazırlanan çam ağacı.

Pratik
20dk
10
kişilik

Malzemeler

Jel:
1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su

Dolgu:
2 adet kivi

Tabanı için:
12 - 14 adet kedidili bisküvi
1 adet elma (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

 

Hazırlanışı

Jelin hazırlanışı:
Suyu kaynatın ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve kaşık ile toz karışım eriyinceye kadar karıştırın. Çam ağacı şeklindeki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelinceye kadar 10-15 dakika bekletin.

Kivilerin hazırlanışı:
Kivilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesin ve ince dilimleyin. Oda sıcaklığına gelen jelin üzerine sıralayın.

Tabanın hazırlanışı:
Kedidili bisküvilerini mutfak robotunda öğütün. Üzerine elmayı rendeleyin ve iyice karıştırın. Sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız bisküvili elmalı karışımı ekleyip kaşık ile karıştırın. Kivilerin üzerine alın ve kaşık ile yayın. Buzdolabında en az 4 saat bekletin.

Servis:
Soğuyan pastayı kalıbın kenarından ince bir spatula ile dikkatlice tatlının kalıptan ayrılmasını sağlayın. Servis tabağına ters çevirip kalıbı çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.